ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN

TÜRKİYE ENGELLİLER VAKFI

Engelli Çocuk İstismarı Önleme Projesi

Ülkemiz de ne yazık ki çocuk istismar vakaları son 10 yılda 700 kat artmıştır. Adalet Bakanlığı verilerine göre 2014 yılın da Adli Tıp Kurumuna her ay 650 Çocuk Cinsel İstismar Vakaları gönderilmektedir.2016 yılın da 16.877 çocuk Cinsel İstismardan mağdur olmuştur. Cinsel İstismara maruz kalan engelli sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur. Kaçırılan/kaybolan çocuk sayısında da artış bulunmaktadır. Bu vakaların çoğu da ne yazık ki Cinsel İstismarla birlikte ölümle sonuçlanmaktadır. Engellilerimizi ve çocuklarımızın sorumluluğu sadece Devletimizin okulların Vakıfların Derneklerin üstünde değil hepimizdedir.

Türkiye Engelliler Vakfı olarak kaçırılıp istismar edilen Engelli Çocuklarımız başta olmak tüm çocuklarımız korumak için 10 Mayısta İstanbul Büyük Club sponsorluğunda yapmış olduğumuz kutlamada açıkladığımız üzere Geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak için Takip Sistemi Projesini “ başlattık.

Yukarıdaki haberleri görmemek için başlattığımız Takip Sistemi Projemizde Yerli Üretim olan ve Türkiye Engelliler vakfı adına üretilecek olan aşağıdaki ürün kullanılacak. Projemiz 5 yıl sürecek olup, 5 yıllık sürede 250.000 adet Cihazın ÜCRETSİZ dağıtılması hedeflenmiştir

Takip Projemiz kullanılacak cihaz da mesafe ayarı bulunmaktadır. Çocuktan çıkarıldığı anda uyarı vermekte, noktasal tespit için piyasada bulunan sim kartlı örneklerinden 3 ayrı baz istasyonunda sinyal almaya gerek duymadığı için daha iyidir. Cihazın Telsiz vericisi olup 10 km karelik alanı kapsamaktadır. Bu alan dışına çıkıldığının da drone verici gönderilecek yada telsiz vericisi başka bir araçla dolaştırılacaktır. Bu saya de 10 km karelik alan çok daha hızlı taranarak kaçırılan/kaybolan çocuğun bulunması daha hızlı olacaktır.

Takip Projemizi Ev ( tesis ya da benzeri yapılar ) ile dış mekânlar olmak üzere ikiye ayırdık.

İç mekan uygulamalarında ; Sistem belirlenen alan içini kapsayacak şekilde düzenlenecek. Bu alana çıkıldığında ya da bakım evleri gibi merkezlerde kızların yatakhanesine erkeklerin girmesi halinde yarı verecek. Bu sayede huzuru bakılmaları için Bakım merkezlerine konan çocuklarımızın korunması daha da güçlendirilmiş olacak. Sistemde ses alıp verme de olduğu için sapıklık düzeyindeki olaylarda da ses gelmesi halinde müdahale edilebilecek.

Dış Mekan Uygulamaları ; Dış mekan içinde istenirse mesafe ayarı konacak. Bu mesafenin dışına çıkılması durumunda sitem otomatik olarak takip merkezine ve çocuğu takip eden vasiye uyarı gönderecek. Cihaz çocuktan çıkarıldığın da aynı uyarı verilecek. Belirlenen mesafenin dışına çıkıldığın da verici mobil olarak dolaştırılarak hızlı bir taramayla çocuk bulunacak.

Yukarıda anlatmış olduğumuz Mesleki Rehabilitasyon ve Sosyal Rehabilitasyon çalışmaları neticesinde firmalarla projelerimizle ilgili LC WAİKİKİ – DAGİ – BEREKET DÖNER – TCDD- İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ BAŞSAVCILIĞI , İSTANBUL ANADOLU İSTİNAF BAŞSAVCILIĞI ve diğer kurum kuruluşlar ve firmalarla görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler neticesinde kurumlarla firmalar her iki projemizde de Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında destek vereceklerini söylediler. Mesleki Rehabilitasyon çalışmaları neticesinde kurulacak eğitim/üretim birimlerinden elde edilecek gelirlerle Takip Cihazı dağıtımı yapılacak.

ENGELLERİ Kaldırarak Hayata Renk Katıyoruz

Birlikte Güçlüyüz, Her Engeli Birlikte Aşabiliriz

Türkiye Engelliler Vakfı olarak, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, eğitim ve istihdam fırsatları sunmak ve toplumsal farkındalığı artırmak için çeşitli projeler ve programlar yürütüyoruz. Her adımımız, daha kapsayıcı bir gelecek için atılır.