Vakıf olarak hizmet kalitesini arttırmak amacıyla 2008 yılın da İstanbul Pendik İlçesinde tahsisli olmayıp tapusu vakfa ait( 1996 yılın da Tuzla belediyesinden ihale yoluyla satın alındı) 4163 parsel nolu 13.650 m2’lik alanda Engelliler; Yatılı/Gündüzlü Bakım Merkezi, Meslek Eğitim Merkezi, Rehabilitasyon merkezi ve spor alanlarından oluşan Türkiye Engelliler Vakfı Yaşam Evi Projesini 2016 yılında bitirdik.
Bakım merkezimiz, fiziksel şartlarının tüm engel gruplarının erişimine uygun olması; hizmet alacak engelli bireylerin bütün temel ihtiyaçlarını karşılaması ve bu bireylere normal şartlarda yüksek meblağlar gerektiren Floating Therapy (Okyanus Terapisi), Hidroterapi Alanı, Infraraed Sauna, Spor Alanı/Pilates & Yoga, Tuz Odası, Ayak Detoksu, Balık Terapi (Garra Rufa Terapi), Fizyoterapi vb. hizmetleri ücretsiz olarak sunması bakımından alanında emsali bulunmayan bir örnek teşkil edecektir. Bu öncü merkezimizde engelli bireylerimize evlerindeki sıcaklığı aratmayacak olan ve tamamıyla engelli erişimine uygun olarak tasarlanan 21 m2’lik 45 konforlu odamız mevcuttur.
Ayrıca bakım merkezimizde toplamda 250 m2’lik bir alana sahip 3 adet dinlenme salonu, 600 m2’lik teras ve 130 m2’lik bahçe katı mevcuttur. Bu dinlenme salonlarında hem hizmet alan engelli bireyler hem de bu engelli bireylerimizin aileleri sosyalleşme ve kaynaşma imkânı bulacaktır. Böylelikle sosyal entegrasyon sürecine büyük katkı sağlanacaktır. Tüm bunların yanı sıra güzel sanatların kişinin yaratıcılığına olan etkisini göz ardı etmeyen bakım merkezimizde, folklor, el sanatları ve müzik eğitimlerinin sunulduğu kültür sınıfları da mevcuttur.
Engelli bireylerimizin sahip olduğu yetenekleri ön plana çıkarmayı ve onlara çeşitli alanlarda istihdam olanağı sağlamayı amaçlayan mesleki eğitim merkezimiz,
Tüm bunlara ek olarak mesleki eğitim merkezimiz 100 m2’lik dinlenme salonu ve 300 m2’lik bahçe alanına da sahiptir. Kapsam bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan mesleki eğitim merkezimizde Pendik İŞKUR ortaklığı ile ayda 5000’e yakın engellinin ve bölge insanın tamamen ücretsiz hizmet alması hedeflenmektedir. Ayrıca bu projenin bitimiyle engelli bireylerin işe yerleşmeleriyle ilgili Türkiye’de yaşanan büyük bir soruna çözüm sunarak son verilecektir.
Bu amaç doğrultusunda İŞKUR, işçi talep eden firma sahipleri ve TÜREV’in iş birliğinde Mesleki Eğitim Merkezimizde fiziksel, görme, işitme ve zihinsel olmak üzere tüm engel gruplarından vatandaşlarımızın hizmet alması sağlanacaktır. Engelli bireylere, engelli bireylerin ailelerine, bölgemizde bulunan kadınlara ve gençlere %60 oranında istihdam garantisi veren bu 1 yıllık mesleki eğitim süreci sayesinde hizmet alan vatandaşlarımız, iş yerlerine sadece paralarını almak için uğramanın çok daha ötesinde üreten, sorumluluk sahibi ve özgüveni yüksek bireyler olarak kendilerine ve ülkelerine faydalı olacaktır.
Türkiye Engelliler Vakfı olarak, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, eğitim ve istihdam fırsatları sunmak ve toplumsal farkındalığı artırmak için çeşitli projeler ve programlar yürütüyoruz. Her adımımız, daha kapsayıcı bir gelecek için atılır.